Populärteknik

Xiaomis superladdare ger dig fullt batteri på under 20 minuter

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Mobiltillverkaren Xiaomi spänner musklerna med sin innovation ”Super Charge Turbo”, som laddar en telefon från 0-100% på 17 minuter.

Publicerad

Mobiltillverkarna slår knut på sig själva för att lyckas sticka ut från det ökända bruset när flaggskepptelefonerna presenteras. Design, specs, innovationer och batteritid är några av punkterna man jobbar mest med.

Men hastighet på laddaren framstår inte som lika viktigt. Oneplus har förvisso gjort en stor grej av just detta med sin Dash Charge, som också placerat den kinesiska uppstickaren högst upp på tronen vad gäller laddningshastighet.

Men nu får Oneplus mobilladdare konkurrens. Xiaomi har via Lu Weibing, som är chef över Xiaomis märke Redmi, visat upp sin senaste innovation ”100W Super Charge Turbo”. Och den påstås ladda en telefon från 0-100 på 17 minuter. En hastighet som är svår att hänga med i, även för Oneplus.

I en demovideo (som du kan se nedan) visar Xiaomi hur snabbt en telefon laddas med”100W Super Charge Turbo”. På samma tid som Xiaomi-telefonen är fulladdad, når Oppos laddare ”50W SuperVOOC” 65 procent (Oneplus är systerbolag till Oppo).

Xiaomiladdaren laddar en telefon med batteri om 4000 mAh, medan Oppos laddare fyller upp en telefon med ett batteri om 3700 mAh. Klasskillnad alltså, vad det verkar.

Utöver själva demon så är Xiamo sparsamma med detaljer tekniken i laddaren. Det är också oklart när den kan tänkas nå marknaden.