Digitalisering

Whatsapp tillbaka i Brasilien

App, app, app! Inte ringa gratis!
App, app, app! Inte ringa gratis!

Den populära meddelandeappen Whatsapp kan åter igen användas i Brasilien. Blockeringen som skulle ha varat i 48 timmar hävdes av domstol redan efter 12.

Publicerad

Facebookägda Whatsapp fungerar nu som vanligt i Brasilien igen, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Tidigare i veckan hade en domstol i Sao Paolo beslutat att appen skulle blockeras i 48 timmar i Brasilien eftersom företaget inte kunnat lämna ut information rörande en brottsutredning. Men protesterna blev för stora. Enligt Reuters är appen installerad på över 90 procent av alla Androidtelefoner i Brasilien och domstolens beslut hävdes efter 12 timmar med hänvisning till att det var orimligt att så många personer skulle drabbas av blockaden. I stället för avstängning hotas Whatsapp nu av högre böter för att företaget inte lämnat ut information som enligt Reuters rör droghandel.

En talesperson för tjänsten säger att det inte handlar om ovilja att lyda domstolen, utan om att företaget helt enkelt inte har tillgång till den information som efterfrågas. I samband med att Brasilien spärrade appen drabbades även användare i omkringliggande länder av att de inte kunde nå tjänsten enligt Reuters.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här