Innovation

Wakeboard med egen propeller

Bra fart med eldriven wakeboard. Foto: Radinn
Bra fart med eldriven wakeboard. Foto: Radinn

TEKNIKSVEPET. Med en eldriven wakeboard behövs ingen båt för att kryssa fram över vågorna och Apple hävdar att nya Ios 8 skyddar din information bättre än någonsin. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

Publicerad

Bästa sättet att spendera 20 000 dollar är antagligen att köpa en eldriven wakeboard, skriver Gizmodo. I stället för att åkaren dras av en båt drivs brädan av en propeller. Gizmodo liknar den vid en longboard på vatten. Det svenska företaget som ligger bakom produkten, Radinn, har lagt ut en film där brädan visas ”in action”.

Ett lagförslag har lagts fram i den amerikanska senaten för att begränsa amerikanska myndigheters rätt till mejl och annan kommunikation som förvaras utomlands, rapporterar PC World. Förslaget kommer efter en dispyt mellan Microsoft och den amerikanska staten angående mejl som Microsoft förvarar på Irland.

Apple hävdar att information på mobiltelefoner blir mer skyddad än någonsin med det nya operativsystemet Ios 8, skriver IT Pro Portal.

Skottland röstade nej till självständighet under torsdagen, trots att information på Twitter tydde på motsatt resultat, rapporterar Digital Spy.