Innovation

Världspremiär för Crispr-redigerade tomater i Japan

Japanska Sanatech har börjat sälja crisprade tomater på den inhemska marknaden. Genrebild. Foto: Pixabay

Ett japanskt startup-bolag har börjat sälja sina Crispr-redigerade tomater till konsument. Tomaterna innehåller högre nivåer av en aminosyra som förknippas med en sänkning av blodtrycket.

Publicerad

Det japanska start up-bolaget Sanatech (där ”sana” är latin för hälsa) har i samarbete med universitetet i Tsukuba utvecklat en ny slags tomat med hjälp av gensaxen Crispr. Tomaten ska innehålla fyra till fem gånger så höga halter av den naturligt förekommande aminosyran Gaba (gamma-aminosmörsyra). 

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här