Digitalisering

Vad funkar bäst med egen laptop?

Bernt Söderlund, SO lärare och elverna Moa Palm, Filip Holm, Vilma Percivall-Ek och Otto Marcks. Foto: Jörgen Appelgren
Bernt Söderlund, SO lärare och elverna Moa Palm, Filip Holm, Vilma Percivall-Ek och Otto Marcks. Foto: Jörgen Appelgren

ENKÄT: Fyra elever och en lärare tycker till.

Publicerad

Bernt Söderlund,  lärare i SO:

– För- och nackdelen är att det finns hur mycket som helst som man kan göra. Svårigheten är att hitta bra begränsningar.

–Tidsmässigt är det så att det kanske fortfarande hade gått snabbare att göra allt med papper, men vi hoppas ju komma till en punkt där vi som lärare kan tjäna tid på att göra det här så vi får resurser över till annat.

Moa Palm:

– Det bästa är att det är en samlingsplats för allting, allt material för alla ämnen finns i datorn så man behöver inte bära runt på en massa grejer.

– Det sämsta är att man kan ju göra mycket på datorn som inte är skolarbete. Men vi lämnar ju in våra mobiler och det hade varit ännu mer så om vi hade haft kvar dem.

Filip Holm:

– Det är bra att man kan ta hem den och jobba med den, vissa har kanske inte råd med en egen dator hemma.

Vad är det sämsta då?

– Ingenting.

Vilma Percivall-Ek:

– Förut fick man stå i kö till de stationära datorerna för att få  något klart, nu går det mycket snabbare och lättare att jobba.

– Det sämsta är att alla blir väldigt fokuserade på datorn, kanske mer  än på läraren ibland.

Otto Marcks:

– Det roligaste är att man kan ta med den överallt och sitta och jobba med kompisar, det blir mer socialt än de fasta datorerna.

– Sättet att jobba har ändrats lite, tidigare var man ju tvungen att sitta på en speciell plats om man ville använda en dator och nu har man med dem på lektionerna och överallt.