Digitalisering

Uppdatering sänkte iphone - så åtgärdar du det

En larmoperatör ska automatiskt kunna ta del av video och ljud från en person i nöd, är tanken. Foto: All Over Press
En larmoperatör ska automatiskt kunna ta del av video och ljud från en person i nöd, är tanken. Foto: All Over Press

I går släpptes nya Ios 10. Men ett mjukvaruproblem ledde till att flera Iphone-användares telefoner och surfplattor blev helt oanvändbara efter uppdateringen. Här är instruktioner för hur du åtgärdar problemet om du är drabbad.

Publicerad

På tisdagskvällen svensk tid började Apple skicka ut uppdateringen till Ios 10, den senaste version av teknikföretagets mobila operativsystem som används till Iphone och Ipad.

Men kort efter att uppdateringen släppts började det dyka upp rapporter om att flera användare stött på allvarliga problem som i praktiken gjort deras telefoner och surfplattor obrukbara efter att ha laddat ner Ios 10.

Enligt Apple, som snabbt skickade ut en kommuniké under onsdagen, ska problemen ha drabbat en liten grupp användare som installerade den nya mjukvaran trådlöst – det vill säga via wifi eller 4g – under den första som Ios 10 var tillgängligt.

Apple säger att man har kunnat åtgärda mjukvaruproblemen, men har också gått ut med instruktioner för hur man kan återställa sin Ios-pryl om den har låst sig efter uppdateringen:

1. Anslut din Iphone eller Ipad till din pc eller mac-dator.

2. Starta programmet Itunes.

3. Tryck och håll ner lås- och hemknappen samtidigt ändå tills enheten går in i återhämtningsläge, vilket innebär att skärmen blir svart och visar en Itunes-ikon.

4. En dialogruta i Itunes på datorn kommer att fråga om du vill uppdatera eller återställa enheten. Välj att uppdatera.

5. När installeringen är klar ska du kunna använda din telefon eller surfplatta igen.

Gilla Ny Teknik på Facebook