Premium

Test: Oneplus Nord CE – ”Inget för den med höga krav”

Med Nord CE vill Oneplus inte ösa på med funktioner. Istället är målet att skapa en budgettelefon som gör några få saker, fast gör dem riktigt bra. Problemet är bara att det inte finns något med den som är riktigt bra, skriver Ny Tekniks Henning Eklund.

Publicerad Uppdaterad

Den kinesiska mobiltillverkarens filosofi bakom modellen är att inte ösa på med funktioner. Essensen är i stället en mobil som låter användaren göra vad den behöver och vill, till en rimlig prislapp. Och man kanske ska börja med att slå fast att OnePlus Nord CE är en riktig budgetmobil. Att år 2021 komma ner under 3 500 kronor för en ny telefon som ändå har en hel del styrkor – det är närmast exceptionellt.

Vid en första anblick blir det tydligt att det inte bara är funktionerna som blivit slimmade, utan även storleken. Nord CE är 7,9 mm tjock och är därmed den smalaste telefonen Oneplus släppt sedan 2018. Den känns ändå naturlig att hålla i, oavsett om man gör det med en eller två händer. Föredrar man att använda sin telefon med en hand har Oneplus kastat om några knappars placering för att göra det lättare, vilket märks. En påtaglig nackdel med en så smal och lätt telefon är dock att jag tappar den oftare än jag tappat någon annan telefon.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här