Digitalisering

Tesla säljer Bitcoin men behåller Dogecoin

Bitcoin. Foto: Caia Image/TT
Bitcoin. Foto: Caia Image/TT

Tesla har sålt 75 procent av alla sina Bitcoin, men grundaren Elon Musk bekräftar att bolaget behåller sitt innehav i kryptovalutan Dogecoin.

Publicerad

Förra året slog Tesla till och investerade 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan Bitcoin, vilket fick värdet att rusa. Senare har uttalanden från Teslagrundaren Elon Musk fått värde på valutan att gå både upp och ner.

Nu bekräftar Elon Musk i samband med presentationen av den senaste kvartalsrapporten att Tesla har sålt Bitcoin för 1,26 miljarder dollar. Fortfarande har Tesla dock kvar Bitcoins i bolagets digitala kassa till ett värde av 218 miljoner dollar. Det rapporterar bland annat Breakit.

– Anledningen till att vi sålde en stor del av vårt Bitcoininnehav var att vi var osäkra på när de kinesiska nedstängningarna skulle upphöra, så det var viktigt för oss att maximera vår likviditet. Detta bör inte tas som någon dom över Bitcoin, sade vd Elon Musk enligt Breakit.

Tillsammans med finanschefen Zachary Kirkhorn uppgav Musk att Tesla kan tänka sig att köpa Bitcoin igen i framtiden, samt att man inte har sålt något av sitt innehav i den alternativa kryptovalutan Dogecoin.