Samhälle

Spotify och Paradox ber medarbetare jobba hemifrån

Spotifys grundare Daniel Ek på huvudkontoret i Stockholm. Foto: TT
Spotifys grundare Daniel Ek på huvudkontoret i Stockholm. Foto: TT

Spotify och svenska datorspelsbolaget uppmanar samtliga medarbetare att arbeta hemifrån på grund av smittspridningen av coronaviruset, enligt Twitterinlägg.

Publicerad

”Jag har bett Spotifyanställda arbeta hemifrån de närmaste två veckorna på grund av den höjda risken för covid-19. Vi har alla en skyldighet att fördröja spridningen av viruset och därmed det förväntade trycket på vårt sjukvårdssystem. Jag hoppas andra företag i Sverige följer efter”, skriver han.

Beslutet är en försiktighetsåtgärd som tas trots att ingen medarbetare är bekräftat smittad av coronaviruset.

– Med tanke på antalet anställda som åker kollektivtrafik eller som sitter i öppna arbetsytor på Spotifys kontor har vi bett alla anställda att arbeta hemifrån under de kommande två veckorna, säger Frida Berg som är kommunikationschef på Spotify till TT.

Spotify har kontor i flera länder och har cirka 5 000 medarbetare.

Nu följer ytterligare ett svenskt tech-bolag Spotifys exempel. I dag onsdag meddelade datorspelsutvecklaren Paradox Interactive att man bett alla anställda att jobba hemifrån, samt skjuta upp affärsresor och besök på konferenser.
Även Paradox Interactive har flera kontor i olika delar av världen samt över 400 anställda.

I USA uppmanar Google alla 100 000 anställda att jobba hemifrån på grund av smittrisken. Även e-handelsjätten Amazon råder anställda i New Jersey och New York att jobba hemifrån under resten av månaden.

Hos Microsoft ska personalen i Silicon Valley och Seattleregionen jobba hemifrån om det går.