Populärteknik

Sony släpper retrokonsolen Playstation Classic

Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony

Sony gör en Nintendo och släpper en miniversion av spelkonsolen Playstation laddad med 20 klassiska spel som Final Fantasy VII och Tekken 3.

Publicerad

Nostalgiker har formligen kastat pengar över Nintendos nyutgåvor av de klassiska spelkonsolerna NES och Super Nintendo. Fenomenet med retrokonsoler har tagit branschen med storm och både Atari och Commodore 64 har återupplivats enligt samma recept.

Nu är det Sonys tur att hoppa på trenden. I december kommer den japanska hemelektronikjätten att släppa en nyutgåva av sin första spelkonsol Playstation som släpptes 1994.

Playstation Classic kommer att se ut som originalet, fast vara knappt hälften så stor. Lådan kommer packad med två handkontroller som inte verkar vara av Dualshock-varianten utan originalet utan styrspakar.

20 spel kommer att ligga förinstallerade på spelkonsolen. Hela utbudet har inte släppts ännu men tungviktarna Final Fantasy VII och Tekken 3 kommer att finnas med. Det är oklart om det kommer att gå att ladda ned ytterligar titlar till konsolen, eller om den kommer att vara låst till de förinstallerade spelen.

Playstation Classic släpps den tredje december och kommer att kosta runt 99 euro. Räkna med ett svenskt pris strax över tusenlappen.

Här är spelen som följer med:

Final Fantasy VII

Jumping Flash!

Ridge Racer 4

Tekken 3

Wild Arms

Och 15 titlar till som presenteras senare under hösten.