Populärteknik

Sony släpper Linkbuds S – världens lättaste brusreducerande hörlurar

Sony LinkBuds S. Foto: Sony
Sony LinkBuds S. Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony

Små, men fullspäckade med funktionalitet. Linkbuds S är ett par minimala hörlurar med aktiv brusreducering.

Publicerad

I februari lanserade Sony sin nya hörlursserie Linkbuds. Först ut var en märklig, men imponerande design med en ringformad drivenhet som släpper igenom allt kringljud. 

Nu utökar Sony serien med de mer konventionella Linkbuds S. Lurarna delar inte design, utan enas snarare av att de är lättviktiga och ska gå att bära länge.  

Just lättheten uppges ligga i fokus. Sony själva uppger att Linkbuds S är de minsta, lättaste hörlurarna du kan köpa som har aktiv brusreducering (ANC). De nätta lurarna väger bara 4,8 gram.

Hörlurarna bygger på en ny, 5 millimeters drivenhet och de har stöd för Sonys teknik för adaptiv ljudbild, vilket gör att de kan anpassa ljudvolym och genomsläpp av ljud efter omgivningen. 

Hur lång batteritid är det i Linkbuds S?

De ska även ha ny ai-baserad teknik för att fånga upp din röst bättre vid samtal, och en design med ett skydd över mikrofonerna som minskar störande vindljud när du pratar i telefon utomhus. 

Trots att de är så små, ska lurarna inte behöva laddas särskilt ofta. Hörlurarna uppges ha upp till sex timmars batteritid med aktiv brusreducering påslagen, och ytterligare 14 timmars laddtid i etuiet. Fem minuters laddning ska ge en timmes speltid. 

Linkbuds S släpps i slutet på maj och kommer att kosta cirka 2 000 kronor.