Digitalisering

Snart ska det gå att ringa med Teams i Slack

Foto: Andre M. Chang
Foto: Andre M. Chang

Slack bygger en bro till Microsoft. Bolaget bakom chattappen jobbar på en funktion som ska göra det möjligt att ringa med Teams från plattformen.

Publicerad

Slack och Microsoft Teams må vara ärkerivaler i kampen om företagsanvändarna, men helt isolerade behöver plattformarna inte vara för det. Slack jobbar just nu på en funktion för att integrera videosamtal från Microsoft Teams i tjänsten, rapporterar CNBC.

Det är oklart när tjänsten släpps och exakt hur den kommer att fungera. Men sedan tidigare har Slack gjort det möjligt att integrera ett antal andra Microsoft-verktyg som OneDrive, Sharepoint och Outlook.

Chattappen Slack, som lanserades 2013, har sett ett rejält ökat antal nya kunder och aktiva användare till följd av att många jobbar hemifrån i coronapandemins spår. Förra veckan nådde de ett nytt rekord när 12,5 miljoner användare var inloggade samtidigt.

Även konkurrenten Teams har sett ett rejält ökat användarantal. Nyligen meddelade Microsoft att tjänsten passerat 44 miljoner aktiva dagliga användare.