Digitalisering

Snart kan du streama Playstation-spel i Sverige

En Playstation-handkontroll. Foto: Sony
En Playstation-handkontroll. Foto: Sony

Playstation Now - Sonys streamingtjänst för PS2- PS3- och PS4-spel - kommer inom kort att lanseras i Sverige.

Publicerad

Prenumeranter får tillgång till ett bibliotek bestående av 600 spel som kan strömmas till pc eller Playstation 4. PS4-ägare kan dessutom välja att ladda ned utvalda PS2- och PS4-spel. Vad Playstation Now kommer att kosta i Sverige är inte aviserat, men i de EU-länder som redan har tillgång till tjänsten är priset 15 euro i månaden eller 100 euro för ett år.

Playstation Now gjorde debut redan för fem år sedan, men den modell som gjort Spotify och Netflix så stora på musik respektive video har än så länge inte blivit lika het i spelindustrin. Dator- och tv-spel ställer, jämfört med annan media, betydligt högre krav på låg fördröjning och överföringskapacitet.

Streamining är framtiden

Det är dock uppenbart att de stora speljättarna är övertygade om att streaming är framtiden. Sonys nya offensiv - Playstation Now lanseras förutom i Sverige också i sex andra europeiska länder - kommer bara dagar efter att Microsoft gått ut med att de vill bygga spelvärldens Netflix. Nintendo, som just nu gör stor succé med spelkonsolen Switch, kom i början av året med en brasklapp som gick ut på att de inte måste bygga hårdvara för att kunna leverera ”Nintendo-upplevelsen”.

Därtill har aktörer som Nvidia och Google sina respektive satsningar på spelstreaming.

Exakt vilket datum Playstation Now släpps i Sverige är inte utannonserat. Däremot går det anmäla sig till ett betatest.