Populärteknik

Skrubba galler och grilla med stil

Stor stek? Hugg i med klorna och lyft den från grillen. Ska köttet slitas isär till pulled pork? Rafsa och kloa med ramarna. Men du är ju inte en björn. Webers Original Björnklor är räddningen: de gör dig nästan lika vass som skogens mäktigaste djur. Pris: 200 kronor.
Heta hällar. Saltsten från Himalaya ger jämn temperatur och en kombination av grillarom och stenens naturliga smaker till köttet. Stenen ska värmas långsamt på grillen och en ir-termometer underlättar för att hitta rätt temperatur. Pris: 450 kronor.
Redo för sommarnatten! När kvällarna börjar bli mörkare behövs belysning för att se om köttet börjar få rätt färg. Webers Universal Grillampa fästs på grillens handtag och blir en riktbar ljuskälla där den bäst behövs. Pris: 500 kronor.
Bara varmluft. Allt mer sällan känner man tändvätskans kittlande doft över Grillsverige. Andra metoder att få fart på kolen har tagit över. En av dessa är den svenskutvecklade Looftlighter, en eldriven varmluftständare. Den tänder på 60 sekunder, men kräver ett eluttag inom räckhåll. Pris: 400 kronor.
Skrubba galler. Det finns delade meningar om man verkligen behöver diska grillgallret rent. Men vill man få det blankt utan att slita kan Grill Daddy GD12952S Pro Grill Brush hjälpa. Borsten använder ånga för att lösa upp det svarta kletet. Borstarna kan diskas i maskin. Pris: 200 kronor.
Mat som märks. Norpro BBQ Branding Iron låter kocken brännmärka maten med sitt eller gästens namn, eller något annat lämpligt budskap. 55 utbytbara bokstäver följer med, men inte å, ä och ö. Pris: 150 kronor.

Sommaren och grillning går hand i hand för de flesta svenskar. Ny Tekniks Niklas Dahlin hjälper dig att få bättre glöd, grillränder och godare mat.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →

Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.


Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här