Premium Så odlas goda örtkryddor – utan ”växthussmaken” Hur påverkar olika slags ljus smaken på örter som odlas i växthus? Mycket, visade det sig i en studie av forskare vid Örebro universitet. Ania Obminska Publicerad 28 maj 2021 kl 10.25 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons Att odla örter i växthus har sina fördelar, inte minst om man befinner sig i Sverige. Växthus gör det möjligt att odla stora mängder örter året runt, och ger samtidigt ett skydd från angrepp. Men det finns en baksida. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter uv-ljus premium odling Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Svenska satelliten kopplar upp franska polisens elitstyrka Sveriges första helt privatfinansierade satellit – täcker tredjedel av jorden. • Franska GIGN först att kopplas upp under OS. ”Taktisk kommunikationskanal.”
Efter enorma ai-satsningar och Tesla-nedgång – oro för bubbla inom ”megatech” Analytiker luftar tankar om en möjlig ai-bubbla efter att flera techbolag backar kraftigt på börsen.
Nu ska oljejätten kunna lagra mer koldioxid än Norges totala utsläpp Equinor har säkrat kapacitet att lagra mer koldioxid än Norges totala årliga utsläpp. ”En ny, kommersiell, norsk havsnäring” säger norska energiministern.