Populärteknik

Ryktet: Gester ersätter hemknapp på Iphone 8

Snart är nästa iphone här. Foto: All Over Press
Snart är nästa iphone här. Foto: All Over Press
Foto: IBL
Foto: IBL

TEKNIKSVEPET. Ingen hemknapp på nästa Iphone? Bugg på Instagram röjde kändisars kontaktuppgifter och 711 miljoner epostadresser kan vara hackade. Här är morgonens stora tekniknyheter.

Publicerad

Buggigt värre. En bugg i den populära appen Instagram gjorde att hackare kom över telefonnummer och epostadresser till flertalet kändisar, skriver BBC. Buggen fanns i programmerings-gränssnittet. Kändisarna som drabbats är informerade - men Instragram vill inte kommentera vilka det berör.

Ingen hemknapp i nästa Iphone? Inte ens en virtuell? Nej enligt källor till Bloomberg kommer sättet att navigera en Iphone med kommande modellen Iphone 8 att förändras stort. Istället uppges gester ersätta en stor del av navigationen. Apple kommer att presentera sin nya flaggskeppstelefon den 12 september, enligt uppgifter.

Har du blivit hackad? En bot som är baserad i Nederländerna har visat sig ha över 711 miljoner e-postadresser - som används bland annat för att skicka skräppost. Förutom e-postadresser finns lösenord på den öppna och tillgängliga webbservern, enligt Benkow, skriver Metro.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!