Populärteknik

Rykte: Iphone SE 3 behåller hemknappen

Foto: Apple
Foto: Apple

Apple väntas släppa en ny version av sin budgetmobil nästa år. Men nyheterna finns på insidan, designen sägs bli densamma som hos senaste Iphone SE.

Publicerad

Förra året skakade Apple liv i sin budgetmobil Iphone SE, som i princip plankade designen från Iphone 8 men bjöd på ett uppdaterat innanmäte.  

Flera bedömare menar att det är troligt att Iphone SE släpps i ny, uppfräschad version under 2022. Men återigen verkar det som att det är under huven som uppdateringarna kommer att ske.

Iphone SE 3 kommer att behålla samma design som den tidigare modellen, inklusive hemknapp med fingeravtrycksläsare och en 4,7-tums lcd-skärm. Detta enligt uppgifter från anonyma källor till den japanska Apple-sajten Macotakara. Uppgifterna rimmar med tidigare rykten från analytikern Ming-Chi Kuo och nyhetsbyrån Nikkei.  

Något som faktiskt ska få ett lyft är systemkretsen. Enligt samma uppgifter kommer Iphone SE 3 att bygga på Apples systemkrets A15 Bionic, samma som sitter i Iphone 13-serien. Den nya modellen väntas också få stöd för 5g.