Digitalisering

Priset för rymdresa: En halv miljon

TEKNIKSVEPET. En rymdresa kommer att kosta 75 000 dollar och fyra personer har fängslats efter en cyberstöld av utsläppsrätter. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

Publicerad

Betanews rapporterar att Ryder Cup i Skottland blir den tekniskt mest avancerade golftävlingen någonsin tack vare RFID, radio-frequency identification. Åskådarna kommer att få särskilda armband som de bland annat kan använda för betalningar och ge favoritlaget ett virtuellt ”high five”.

Mellan 30 och 50 procent av vattnet på jorden är äldre än solen, enligt ny forskning från University of Michigan. Resultaten har bäring på potentialen för att liv uppstår på andra platser.

En rymdresa med World View Enterprises kommer ”bara” att kosta att kosta 75 000 dollar, skriver Techeblog. Det motsvarar drygt en halv miljon svenska kronor. Men enligt Techeblog ingår också en drink. Utflykten ska ta ungefär fyra timmar och första resan väntas äga rum år 2016.,

Microsoft ska delta i en satsning för att få in fler kvinnor i it-industrin i Indien. Under ett år ska en miljon kvinnor utbildas, skriver Microsoft-News.

Fyra personer har fängslats i Storbritannien efter en cyberstöld 2011 av en halv miljon utsläppsrätter, som värderas till sju miljoner euro, rapporterar The Register. Enligt utredarna ringde tjuvarna in ett falskt bombhot till Tjeckiens registreringskontor, vilket ledde till att kontoret utrymdes. Sedan hackades datasystemet och utsläppsrätterna fördes över till två falska firmor i Polen, som snabbt sålde dem vidare.