Populärteknik

Playstation jobbar på sitt eget Xbox Game Pass

Foto: Thiago Prudencio
Foto: Thiago Prudencio

Sony kommer att lansera en ny prenumerationstjänst för spel under våren, uppger källor för Bloomberg.

Publicerad

Microsoft har haft stora framgångar med sin prenumerationstjänst Xbox Game Pass, ett slags Netflix för dataspel där användaren får tillgång till ett stort spelbibliotek för runt en hundralapp i månaden. Nu verkar det som att Sony vill ge svar på tal.  

Arbetsnamnet för den nya tjänsten uppges vara Spartacus, och den kommer att lanseras under våren, skriver Bloomberg med hänvisning till källor med insyn i arbetet.  

Användare som ansluter sig kommer att betala en månadsavgift och i gengäld få tillgång till en katalog av både nya och gamla Playstation-spel. 

Behåller namnet PS Plus

Tjänsten kommer troligen att heta PS Plus, precis som den nuvarande prenumerationstjänsten som krävs för att spela online på Sonys konsoler. Där ingår redan i dag ett fåtal utvalda gratisspel varje månad. Sony kommer troligen också att införliva sin spelstreamingtjänst Playstation Now i det nya abonnemanget.  

Om Bloombergs uppgifter stämmer kommer det nya PS Plus att finnas i tre nivåer: 

  • Lägsta nivån väntas innehålla ungefär samma funktioner som PS Plus har i dag.  
  • Mellannivån adderar en stor samling av spel till PS4 och PS5.  
  • Den högsta nivån också inkluderar ett större utbud av demospel, spelstreaming och ett bibliotek av klassiska titlar från Sonys äldre spelkonsoler hela vägen tillbaka till PS1.