Digitalisering

Penna och appar i stället för penna och papper

Fejkade vattenfärger i Ipad-appen Paper. Pennorna är från vänster Justmobiles Alupen, Redpen Stylus, Wacoms Bamboo Stylus och Boxwave Stylus. Vilken som är bäst är en fråga om tycke och smak.

NY TEKNIK TESTAR. Det virtuella tangentbordet i kombination med funktionerna för rättstavning gör det enkelt att skriva på en Ipad. Men det finns tillfällen när penna och papper passar bättre. Några appar och en penna för pekskärmar låter dig i stället kladda på din padda.

Publicerad

I pekskärmarnas barndom var det penna som gällde. Sedan kom de kapacitiva skärmarna och pennorna ersattes av fingertopparna.

Men med en penna som leder elektricitet går det att skriva och rita på en kapacitiv skärm. Prislappen är några hundralappar eller därunder. Skillnaderna på pennorna som säljs är små. De bygger på samma grundprincip och möjligheterna att erbjuda något annorlunda är obefintliga. Eftersom all teknik ligger i pekplattan, oavsett om pennan används med en Ipad eller någon Android-modell, finns det till exempel inte något som penntillverkarna kan göra för att förbättra upplösningen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här