Digitalisering

Peka på med Raspberry Pi

TEKNIKSVEPET. Nu kommer Raspberry Pi med pekskärm. Men hur gick det egentligen till när Facebook gjorde affärer med Oculus? Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här.

Publicerad

Nu lanseras Raspberry Pi med pekskärm, rapporterar Engadget. Se lanseringsvideon från det som ska vara den första officiella lanseringen här ovanför.

Facebooks vd Mark Zuckerberg berättar om detaljerna om hur affären med Oculus blev verklighet i en stor intervju i Vanity Fair.

Danska astronauten Andreas Mogensen ägnade tisdagen i omloppsbana på rymdstationen ISS åt att styra en robot på jorden, skriver Gizmodo. Se ESA:s film med roboten Interact Centaur här.

Instagram öppnar för annonser, inklusive 30 sekunder långa reklamfilmer. Det är en av tre stora förändringar som lanseras i 30 länder, skriver Techcrunch.

Det var inte länge sedan den liftande roboten Hitchbot blev vandaliserad på sin färd genom USA. Nu har en robot i en Softbank-butik  i japanska Yokohama fått rejält på skalet av en full man, skriver Japan Times.

Google tar nya tag för att konkurrera med Amazon Fresh om att leverera mat i lite större skala. Nu utökas tjänsten Google Express till fler amerikanska städer, skriver Engadget.

Gilla Ny Teknik på Facebook