Populärteknik

Oneplus Ace är första mobilen med 150 W-laddning

Foto: Oneplus
Foto: Oneplus

Oneplus släpper en helt ny serie mobiler, och dragplåstret är rekordsnabb laddning. Lovar full laddning på 15 minuter – men telefonen släpps inte i Sverige.

Publicerad

Den 21 april ska Oneplus lansera en helt ny serie mobiltelefoner för den kinesiska marknaden, skriver Android Authority. Oneplus Ace har av bilderna att döma lite annorlunda design, och blir dessutom den första telefonen på marknaden med stöd för 150-wattsladdning. 

Redan i februari meddelade Oneplus systerbolag Oppo att de höll på att utveckla en teknik för 150-wattsladdning som de kallar för Supervooc.  

Då lovade bolaget att en telefon med ett batteri på 4 800 mAh skulle gå att ladda från 1 procent till 50 procent på fem minuter, och att en full laddning skulle gå på runt en kvart.

Men det dröjer ytterligare innan den här typen av snabbladdning når Sverige. Oneplus skriver i ett mejl till Ny Teknik att Ace inte kommer att släppas på den europeiska marknaden.

Systemkrets från Mediatek

En tidigare läcka visar att Oneplus Ace troligen kommer att påminna starkt om Realme GT Neo 3, ett tredje mobilmärke från elektronikkoncernen BBK Electronics som både Oneplus och Oppo tillhör.  

Oneplus Ace ska enligt ryktena vara utrustad med systemkretsen Mediatek Dimensity 8100 och en huvudkamera från Sony på 50 MP.  

Det borde placera Ace-serien någonstans mittemellan Oneplus flaggskeppstelefoner och den mer budgetvänliga Nord-serien. 

De första bilderna på Oneplus Ace visar telefoner med tre kameror på baksidan och en intressant design där halva mobilens baksida är räfflad och andra halvan slät.