Digitalisering

Obamas teknik ska lyfta SSU

I dag lanserar SSU sin nya webbplats. Det innebär också Sverigepremiär för BSD-tools, mjukvaran som var en viktig ingrediens i Barack Obamas framgångsrecept.

Publicerad

Valverktyget BSD-tools är framtaget för att ge personer som vill engagera sig politiskt rätt information. Istället för att göra stora massutskick, skickas i stället information beroende på vilka aktiviteter en person har deltagit i. Det ska även underlätta för intresserade att engagera sig i specifika sakfrågor. Nu har Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, integrerat verktyget på sin hemsida.

- I årets valrörelse kommer vi kunna mobilisera väljare och aktivister i en utsträckning som inte varit möjlig tidigare. SSU.se är en viktig knytpunkt för att koppla ihop folkrörelsearbetet på den lokala nivån med den digitala aktivismen, säger Juan-Pablo Roa, kommunikationsansvarig på SSU.

Enligt SSU är deras sajt först i Sverige att använda verktyget.

- Andra partier och ungdomsförbund har webbplatser som handlar om informationsspridning. Vi har istället valt att bygga en webbplats som utgår från engagemang och som ger besökarna olika ingångar att aktivera eller engagera sig i våra frågor, säger Sofia Brändström, ansvarig för digitala kanaler på SSU.