Populärteknik

Ny Teknik testar: Så bra är mobiljättarnas senaste telefoner

Foto: Evan Blass, Thibault Camus, Eric Risberg

Flera av mobiljättarnas flaggskeppstelefoner är presenterade. Hur bra är de? Ny Teknik har klämt och känt på några av dem. Så bra är de.

Publicerad

Först ut var Samsung Galaxy S10. Den här gången stämmer säljtexten. Samsung har aldrig gjort en så här bra telefon förut, men räkna inte med några tekniska under, skriver Ny Tekniks reporter Simon Campanello som testat Galaxy S10 Plus. Läs analys här.

Huawei P30 Pro: ”Enda kameran du behöver”

Några dagar senare var det dags för Huaweis event i Paris. Ny Teknik var på plats för att titta på flaggskeppet Huawei P30 Pro. ”40 megapixel-sensor, upp till 50 x zoom och ett svårslaget ljusintag. Mobilerna P30 eller P30 Pro ska bli den enda kameran du behöver, är löftet från Huawei”, skriver Kalle Wiklund som var på plats i Paris. Ta del av hela texten här.

Honor View20 – en Oneplus-dödare?

I slutet av 2018 smög Huawei också ut en mellanklassmobil ”Honor View20”. Ny Tekniks Simon Campanello kallar det för en ”Oneplus-dödare”. ”Rustad med en överlägsen skärmdesign och enorm prestanda går View20 i klinch med Oneplus 6T. Nu börjar kriget om mellanprismobilerna”, skriver han. Huaweis nystart av varumärket Honor imponerar på Ny Tekniks reporter. Läs analysen här.

”Pureview 9 – buggigast hittills”

Under sin presskonferens under MWC i år lanserade HMD Global fem mobiltelefoner. Nokia 9 Pureview är flaggskeppet som skulle Ta Nokia tillbaka till den stora scenen. ”I stället serveras en buggsoppa utan dess like”, skriver Ny Tekniks reporter Kalle Wiklund. Läs analysen här. HMD Global noterade analysen och hörde av sig till Ny Teknik. Så här säger de om det hårda utlåtandet, signerat Kalle Wiklund.

”Hastigheten betyder inget, men Mate 20 Pro imponerar”

Huawei Mate 20 Pro är fortfarande relativt ny, och går därför in på listan. ”Huawei skryter om att de har marknadens snabbaste Android-telefon. Men för oss konsumenter börjar kampen om prestandan bli löjlig”, menar Ny Tekniks reporter Simon Campanello som testat Huawei Mate 20 Pro. Läs analysen här.

Fold?

Både Samsung och Huawei har visat upp telefoner med den senaste hajpade tekniken: vikbar skärm. Samsung var först ut, tätt följt av Huawei. Ny Teknik har inte testat dessa. Men så här skrev vi om Huawei Mate X och Samsung Galaxy Fold när de presenterades.