Poddar från Ny Teknik

Ny podcast: ”Allt du behöver veta om ny teknik”

Ny Teknik har startat en ny podcast med det självklara namnet "Allt du behöver veta om ny teknik". Pilotavsnittet med tema elbilar släpptes den 17 oktober.

Publicerad Uppdaterad

Om någon i världen ska starta en podcast med namnet ”Allt du behöver veta om ny teknik”, så är det väl just Ny Teknik som ska göra det? Det har vi nu gjort och de första avsnitten med tema elbilar och ansiktigenkänning finns att lyssna på där poddar finns, som till exempel på Acast.

Vad är det för en podcast då? Sveriges största teknikredaktion med gäster berättar, förklarar och analyserar vetenskapliga och tekniska genombrott som leder till nya sätt att tänka och hur det påverkar vår vardag. Det vill du så klart inte missa. Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson är glad över att piloten nu är släppt.

– Ja, oerhört kul. Hela redaktionen är engagerad i projektet. Vi har en stark närvaro online med cirka 1,1 miljon besökare i månaden online och 200 000 trogna läsare i print. Nu siktar vi på att vår målgrupp ingenjörer, it-specialister, teknikintresserade beslutsfattare och unga teknikentusiaster regelbundet ska få ta del av vårt innehåll i poddformat.

Varför ska man lyssna på den?

– Vi har fått många förfrågningar från våra läsare om att kunna ta del av vårt innehåll i poddformat. Framförallt till och från jobbet i bilen eller på tåget. Man ska lyssna om för att lära sig mer och bli underhållen.

Vad kan lyssnaren förvänta sig?

– Stor variation av aktuella ämnen med teknik i centrum. Våra egna reportrar är med och bidrar med sin kunskap parallellt med att externa experter berättar och förklarar hur det fungerar och varför man ska känna till detta.

Vem ska lyssna?

– Alla som är intressade av tekniks utveckling i alla dess former och hur det påverkar vår vardag, både som privatpersoner och i sin yrkesroll.

Hur ofta släpps nya avsnitt?

– Varannan vecka men det kan även dyka upp specialavsnitt där emellan.