Premium

Nu tar köttliknande alternativen fart: ”Det här är bara början”

Glöm de klassiska grönsaksbiffarna. Vegetariska alternativ som ser ut som kött, smakar som kött och har en köttlik konsistens är på väg att bli en mångmiljardindustri.

Publicerad

Vi behöver mer än halvera mängden rött kött vi får i oss om inte jorden ska drabbas av ”katastrofal skada”, enligt en vetenskaplig sammanställning som den ansedda vetenskapliga tidskriften the Lancet ligger bakom. Den goda nyheten är att alternativen blir allt fler.

🔒 För att läsa artikeln behöver du vara prenumerant


Prova Ny Teknik – 89 kr
för 2 månader


Få tillgång till allt på nyteknik.se samt e-tidningen.
Prenumerationen förnyas automatiskt efter din provperiod till ordinarie pris 299 kr/månad. Ingen bindningstid, säg upp när du vill. Gäller endast nya prenumeranter.



Kom igång nu →

Är du medlem i Sveriges Ingenjörer eller tidningsprenumerant? Aktivera ditt konto här
Se andra erbjudanden: nyt.se/prenumerera