Populärteknik

Nu släpps vikbara Samsung Galaxy Fold i Sverige

Samsung Galaxy Fold. Foto: Samsung
Samsung Galaxy Fold. Foto: Samsung

Snart landar Samsungs otursförföljda Galaxy Fold på svensk mark. Men 23 000-kronorsmobilen kommer bara gå att köpa i ett fåtal butiker.

Publicerad

Efter en rad fördröjningar på grund av tekniska missöden har Samsung sakta börjat sälja vikbara Galaxy Fold i ett antal länder. Nu har turen kommit till Sverige. Den 18 oktober är det säljstart och instegspriset landar på 23 000 kronor.

Förutom mobilen ingår också Samsungs trådlösa hörlurar Galaxy Buds, ett skyddskal till telefonen och ett års försäkring. Något som kanske kan lugna kunder som läst om hur ömtålig den tidigare versionen av telefon var.

Sedan vårens missöde, då flera recensionstelefoner gick sönder, har Samsung gjort en rad åtgärder. De har bland annat förbättrat plastfilmen som skyddar skärmen och gjort gliporna mellan skärmen och gångjärnen mindre, vilket ska stoppa damm och smuts.

– För att försäkra oss om att vi levererar den absolut bästa upplevelsen till våra kunder tog vi nödvändig tid till att utvärdera Galaxy Folds produktdesign, skapa förbättringar och genomföra ordentliga tester för de förändringar som gjorts. Vi är säkra på att Galaxy Fold kommer att överträffa våra kunders förväntningar på denna premium-produkt som är den första i en helt ny kategori, säger Fredrik Pantzar, Head of Product Management på Samsung i Norden i ett pressmeddelande.

Till en början kommer Galaxy Fold bara att säljas i ett fåtal butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Förutom Samsungs flaggskeppsbutik på Kungsgatan i Stockholm är det vissa av Elgigantens och Telias butiker som kommer att ha telefonen i lager.