Digitalisering

Mobilen tar över från tv

Mobilen har tagit över platsen som den skärm vi spenderar mest tid framför. En global studie visar att trenden är starkast i länder utanför västvärlden.

Publicerad

Enligt en studie från Millward Brown, spenderar vi nu mer tid vid vår smartphone jämfört med tv. Totalt ingår 30 länder i studien och trenden är klart starkast i södra och östra Asien. Det generella resultatet är att västvärlden tittar mycket på tv, medan resten av världen använder mobilen, datorn eller surfplattan. Vietnam och Thailand har den största kvoten mellan mobilanvändandet och tv-tittandet. I både länderna använder de sina smarta mobiler i cirka 170 minuter om dagen jämfört med cirka 70 framför tvn. Kina och Indien ligger tätt bakom.

I Europa har mobilen inte riktigt fått samma övertag. Sverige ingår inte i studien, men bland länderna som ingår är det endast i Tyskland som mobilen används mer än tv:n. Storbritannien, Frankrike och Spanien är faktiskt de enda länderna som ingår i studien där svarspersonerna spenderar mer tid framför tv än med mobilen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här