Populärteknik

Microsoft lanserar spelkontroll till Xbox för funktionshindrade

Den nya Xbox-dosan från Microsoft har stora möjligheter att anpassas för varje individs behov. Foto: Microsoft
Den nya Xbox-dosan från Microsoft har stora möjligheter att anpassas för varje individs behov. Foto: Microsoft

Ska ge alla möjlighet att kunna spela på konsolen oavsett funktionella förutsättningar – går att anpassa efter individens egna krav.

Publicerad

Microsoft har utvecklat en ny form av spelkontroll som riktar sig till personer med funktionshinder, skriver Polygon. För många som till exempel saknar en hand eller några fingrar kan det vara svårt att använda en vanlig spelkontroll till Xbox.

Den nya spelkontrollen är en vit platt dosa med två stora knappar som du själv kan bestämma vilken funktion de ska ha. Utöver det så har den 19 anslutningar för olika typer av joysticks och knappar som kan göra det enklare för någon med funktionshinder att spela Xbox.

Solomon Romney är inlärningsspecialist på Microsoft store och föddes utan fingrar på sin vänstra hand. Han berättar för The Verge att denna spelkontroll kan anpassas precis efter hans behov och att den är väldigt enkel att använda.

Spelkontrollen funkar även att använda för spel som körs på en dator i Windows 10 och kommer att finnas till försäljning senare under 2018 för 100 dollar.