Övriga nyheter

Lyssna ordentligt i sommar

Färgglad lådaSommarfester förr i tiden innebar en stor bergsprängare. Sommarfester nu betyder lättare packning. Danska Libratone har precis släppt lilla lådan One som bara väger drygt 900 gram. Ljudet går ut i 360 grader och klarar tillräckligt hög volym för att få folk i stämning.Pris: 1 600 kronor.
Svettiga lurarMånga springer med hörlurar och efter ett visst antal svettdroppar brukar det vara läge att köpa nytt. Men Urbanears trådlösa Hellas har en lösning. Du kan plocka av kuddarna och tvätta dem i tvättmaskinen. Nackdelen med trådlösa lurar är dock att du måste komma ihåg att ladda dem... Pris: 1 200 kronor.
Känn ljudetUnder årets CES i Las Vegas introducerade Skullcandy en ny premium-version VRA av lurarna Crusher. Nyheten är att lurarna skakar av basen och du kan alltså känna ljudet bokstavligt. Sägs vara mest användbart när du kollar på film i din laptop på stranden. Pris: Kommer i höst för 2 500 kronor
Stäng uteBoses nya QC35 är trådlösa och har riktigt bra ljud, men det är inte det som är grejen med dessa silvriga lurar. Bose har flera patent på tekniker att stänga ljud ute och QC35 beskrivs klara detta bra. De stoppar både barnskrik och röriga kontorsljud. Pris: 2 900 kronor.
I högsta prisklassFranska högtalartillverkaren Focal har i några år satsat på lurar också.I juni har de släppt tre nya modeller, varav två riktar sig mot audiofiler.Den dyraste heter Utopia och uppges klara ett frekvensomfång som är betydligt större omfång än de flesta kan höra. Pris: 33 000 kronor.

LJUD. Sommaren är här – och många förknippar den med musik. Kalle Anrell har kikat på fem prylar som hjälper dig ta med ljudet vart än du åker.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här