Premium

Lotus vill omdefiniera elbilsägande – gör V2G till central del

Istället för att sälja fordonet tänker Lotus sälja en plattform som helt stöper om elbilsägandet. Nu har Volvos koncernsyskon sjösatt ett samarbete som ska leda till att mobilitet och energi sammanflätas.

Publicerad

När det kommer till teknik så är elbilen verkligen ett paradigmskifte för bilbranschen. Och det handlar inte enbart om drivlinan och digitaliseringen. Möjligheterna som elektrifieringen innebär gör att alla delar av industrin håller på att förändras. Brittiska Lotus, som likt Volvo ligger under Geelys ägande, är en av de tillverkare som med elbilen även vill ändra på sina kunders förväntningar och ägarupplevelse. För varför fortsätta i samma gamla hjulspår – om det nu ges en möjlighet att slå in på en ny väg?

Så vad vill då Lotus göra? Jo, de har ingått i samarbete med Centrica, energijätten som bland annat äger British Gas. Tillsammans ska de utveckla en ny modell för elbilsägande som integrerar fordon i energisystemet. I ett pressmeddelande skriver biltillverkaren att partnerskapet kommer leda till att ”bilen blir en förlängning av hemmet”.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här