Populärteknik

LG:s tv-fåtölj är glada nyheter för alla soffpotatisar

En halvmåneformad tv-och-fåtölj i ett? Det är oledmästarna LG:s senaste bidrag till mänskligheten.

Publicerad

Det är förmodligen tur att det bara rör sig om ett koncept. Och att även om den varit en kommersiell produkt med en prislapp så hade ytterst få haft råd med den. För risken är förstås att man med LG Displays ”media chair” aldrig velat resa sig igen.

Det är naturligtvis ingen tillfällighet att den här halvmåneformade prylen med integrerad fåtölj, krökt oled-tv, högtalare och en lcd-kontrollpanel i armstödet visas nu: LG har för vana att ta med sig uppseendeväckande saker till elektronikmässan CES, som drar igång i januari.

Enligt LG är fåtöljen positionerad så att tittaren alltid har det perfekta avståndet till tv:n. Skärmen kan dessutom vridas så att den står vertikalt.

Enligt The Verge så jobbar LG Display med en icke namngiven tillverkare av massagefåtöljer som sägs vara redo att konceptet till marknaden.

LG:s ”virtual ride”. Foto: LG
LG:s ”virtual ride”. Foto: LG

På tal om bekvämlighet så är det inte alla som är bekväma med att vara stillasittande. LG har en lösning även för dem: ”virtual ride”. Det är en träningscykel placerad framför en smal och hög skärm som löper från golv till tak. Skärmen kröker sig så att överdelen täcker träningscykeln.

Elektronikmässan CES i Las Vegas, som öppnar portarna i början av januari, har på kort tid drabbats av flera avhopp från utställare, med anledning av omikron. Mässan kommer dock även att hållas i en virtuell version.