Populärteknik

Landslaget och Di Leva – så twittrade svenskarna 2021

Fotboll, fotboll, Thomas Di Leva skojar om att råna banker, mer fotboll. Medieakademin har samlat årets största inlägg från svenska twittrare och topplistan domineras av blågula inlägg.

Publicerad

"Kapten för det svenska landslaget. Jag är så hedrad och stolt. Tack", skrev Manchester united-spelaren Victor Nilsson Lindelöf den 11 augusti. Till dags dato har nära 18 000 användare gillat inlägget, vilket gör det till årets största.

”Tack för allt”

Också på andra plats kommer ett inlägg om och från fotbollslandslaget.

"Fotboll kan göra ont. Vi kämpade hela vägen och gav allt för att ta oss vidare, men igår räckte det inte. Stort grattis och lycka till Ukraina.

Som alltid har det varit en ära att representera Sverige och att skapa nya minnen tillsammans med laget. Tack för allt ert stöd", skrev Red Bull Leipzig-stjärnan, och landslagets meste målskytt i EM 2020, Emil Forsberg efter Sveriges uttåg ur turneringen.

”Råna banker”

Kanske var det just, det på grund av coronapandemin framskjutna, Europamästerskapet i fotboll som gjorde att de blågula inläggen fick så stort genomslag i år. Men allt handlade inte om fotboll.

"Funderar på om jag ska råna några banker, så kanske jag kan vinna P3 Guld nästa år", skrev artisten Thomas Di Leva efter årets gala. Troligtvis syftade han på att artisten Yasin, som dömts för flera brott, vann både bästa artist och bästa hiphop/r'n'b.

På plats nummer fyra återställs ordningen. Skådespelaren Will Ferrell, som är gift med en svenska och har ett hus i Södermanland, skickade en videohälsning till landslaget inför åttondelsfinalen mot Ukraina. Hälsningen publicerades av Svenska fotbollförbundet.