Populärteknik

Lågt pris och genomskinliga - här är Oneplus-grundarens nya hörlurar

Hörlurar från Nothing. Foto: Nothing
Hörlurar från Nothing. Foto: Nothing

99 euro, aktiv brusreducering och transparent design. Det är hörlurarna som Oneplus-grundaren Carl Peis bolag Nothing lanserar i juli.

Publicerad

Carl Pei, uppvuxen i Sverige, har tidigare pratat om att Nothing ska tillverka produkter som folk använder utan att ens tänka på dem. Ett sätt är tydligen att göra dem genomskinliga. Ear (1), som de kallas, liknar därmed inga andra på den redan rätt överfulla marknaden för trådlösa earbuds. 

– Det visar sig att det finns en anledning till att det inte existerar så många genomskinliga konsumentteknikprodukter: det är väldigt, väldigt, svårt att göra med bra kvalitet. Man måste se till att allt på insidan ser lika bra ut som på utsidan, säger Carl Pei till sajten Techcrunch

Bolaget har tidigare plockat in motsvarande 125 miljoner kronor från Alphabetägda GV, tidigare känt som Google Ventures, och 59 miljoner kronor från kända namn som Twitch-grundaren Kevin Lin och Reddits vd Steve Huffman.

99 euro, som när Ear (1) lanseras i Sverige alltså lär bli omkring 1000 kronor, är en aggressiv prissättning jämfört Apples populära Airpods. Men Samsung, Huawei och flera andra tillverkare har redan hörlurar med aktiv brusreducering i ungefär samma prisklass.

Ear (1) lanseras officiellt 27 juli.