Populärteknik

Läckta bilderna visar Ikeas nya Sonos-högtalare

Ikeas nya högtalare, i samarbete med Sonos. Foto: Ikea
Ikeas nya högtalare, i samarbete med Sonos. Foto: Ikea

Samarbetet med Sonos fortsätter. Näst på tur är en högtalare gömd i en tavla. Och nu har Ikea råkat visa de första bilderna av den nya produkten.

Publicerad

Redan i april kom de första rapporterna om att Ikea och Sonos hade nya prylar på gång i sin Symfonisk-serie, som hittills består av lamp- och bokhyllehögtalare. Nu har Ikea själva föregått sin egen lansering – som enligt sajten The Verge kan bli 14 juni – med att publicera uppgifter på egna webbplatsen om en wifi-högtavlare dold i en tavla.

Bilderna visar bara ett utsnitt av hela tavlan, men den tycks existera i en svart och en vit variant. Motiven på frontdelen sägs vara utbytbara så att ”du kan välja den stil som passar dig och ditt hem”.

Tavlan ska kunna hängas på eller lutas mot väggen och också – enligt Ikea – kunna placeras på golvet. Högtalartavlan är 40 cm bred, 55 cm hög och endast 5 cm djup.

Ikeas nya högtalare, i samarbete med Sonos. Foto: Ikea
Ikeas nya högtalare, i samarbete med Sonos. Foto: Ikea

– Genom att jobba tillsammans med formgivarna så kunde vi få till en tunn kant på tavelramen och samtidigt gömma en djupare akustisk volym bakom den. Tillsammans med en vågledare så kan vi skapa ett ljud som kan fylla ett stort rum, säger Sara Morris, produktchef på Sonos, i ett uttalande på Ikeas hemsida.

Nya Symfonisk-tillskottet kan integreras med Sonos övriga högtalare. Det går exempelvis att använda tavelhögtalaren som surroundkomplement till en av deras ljudlimpor.

Utöver detta sägs Ikea och Sonos också snart presentera en omdesignad version av lamphögtalaren.