Populärteknik

Läckt kod i Ios 14 avslöjar stora Apple-nyheter?

Är det såhär nästa Iphone Se-modell ser ut? Foto: Techradar
Är det såhär nästa Iphone Se-modell ser ut? Foto: Techradar

En ny Iphone, Ipad Pro och Apple Tv ser ut att vara på gång. Det rapporterar sajten 9to5Mac efter att ha granskat en tidig version av Ios 14.

Publicerad

Apple planerar att göra flera nya produktsläpp inom några månader. Det skriver 9to5Mac, som har lagt rabarber på en förhandsversion av Ios 14. Sajten har sedan lyft på huven för att undersöka vad koden röjer för Applenyheter.

Nästa Ipad Pro kan få tre kameror

I Ios 14, som sannolikt lanseras först i sommar, finns flera referenser till Appleprodukter som ännu inte har visats upp. Det rör sig bland annat om nästa generations Ipad Pro med tre kameror, samt en ny Iphone SE-modell.

Enligt förhandssnacket kan nästa "budget-Iphone" bland annat få stöd för autentiseringstekniken Touch Id och Express Transit, som gör det möjligt att betala för buss- och kollektivtrafikresor med mobilen i vissa länder.

Det talas även om ny hårdvara i form av en uppdaterad Apple TV med en kraftfullare A12-systemprocessor och en färsk fjärrkontroll, skriver 9to5Mac.

Koden röjer helt ny Appleprodukt

Bland kodraderna döljer sig dessutom referenser till en helt ny Appleprodukt. Det rör sig om en pryl som kallas Airtag, som är en uppkopplad bricka utrustad med positioneringsteknik. Tanken är Apple-kunder ska kunna fästa brickan på sina prylar, och sedan hålla koll på var dessa befinner sig via sin Iphone eller Ipad.

Tidigare rykten har gjort gällande att Apple ska hålla ett lanseringsevenemang i mars. Frågan nu är coronautbrottet kan få Apple att skjuta på lanseringen, eller om bolaget istället väljer att genomföra ett helt digitalt evenemang.