Populärteknik

Kultspelet Lemmings är tillbaka - på mobilen

Lemmings är tillbaka på Android och IOS. Foto: Sony
Lemmings är tillbaka på Android och IOS. Foto: Sony

Mellandagarna är räddade - det klassiska pusselspelet Lemmings är tillbaka. Det finns att ladda ned till Android och IOS.

Publicerad

1991 släpptes den allra första versionen av Lemmings till Amiga, och de grönhåriga dödsbenägna små lämlarna marscherade rakt in i våra hjärtan. Så småningom kom spelserien att dyka upp på alla tänkbara plattformar och i mängder av versioner.

Sedan glansdagarna på nittiotalet har Lemmings falit lite i glömska – men efter ett antal år i arkivskåpet är de nu tillbaka. Dagarna innan jul lämnade tomte-Sony besked om att Lemmings blivit ett mobilspel som finns att ladda ned till både Android och IOS.

Nyversionen av Lemmings är gratis att ladda ned, men innehåller en mängd mikrotransaktioner. Du kan alltså köpa dig till exempelvis fler liv och olika bonusar.

Det största hindret är att spelutvecklarna lagt in en energimätare som gör att du bara kan genomföra ett visst antal drag per timme. Det går alltså inte att sätta sig ned och nöta igenom spelet i sin helhet – om du inte betalar för det.

Detta hinder till trots är grundkonceptet välbekant, och kan nog värma ett och annat nostalgiskt hjärta i dessa kalla vintertider.