Digitalisering

Kolla in Ikeas nya ljudsystem från Teenage Engineering

Foto: Ikea
Foto: Ikea

Ikea har släppt de första bilderna från nya serien Frekvens, som utvecklats i samarbetet med det hajpade svenska teknikföretaget Teenage Engineering.

Publicerad

I helgen har Ikea laddat upp de första bilderna från Frekvens, en serie portabla högtalare som utvecklats i samarbete med svenska Teenage Engineering.

Det svenska teknikbolaget har väckt uppmärksamhet med sina annorlunda synthar och sina uppkopplade högtalare. Bolaget drivs av Acnes grundare Jesper Kuouthoofd, och tog plats på Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-listan både 2013 och 2014.

Kollektionen, som gör debut i feburari nästa år, ska bestå av högtalare av olika storlek, flera lampor - och en skivspelare. Allt i enkla former och klara färger. Målet sägs vara att skapa enkla lösningar som tillåter "spontana fester".

- Även de som inte är så tekniskt lagda ska snabbt kunna förstå och använda produkten. Det är den svåraste utmaningen tror jag, att hitta rätt balans mellan teknik och användarvänlighet, säger Jesper Kuouthoofd i en intervju med The Verge.

Ikea har även inlett ett samarbete med högtalartillverkaren Sonos om att sälja någon slags lösning för uppkopplat ljud. Den kollektionen har inte visats upp ännu, men även den ska släppas under nästa år.

Jobbar du på Sveriges mest lovande teknikbolag? Siktar ni på att nå världsmarknaden? Nu är det dags att söka till 33-listan 2018.

Teenage Engineering

Svensk teknikstartup som bland annat utvecklar synthar och högtalare.

Startat: 2005

Omsättning: 62 miljoner kronor (2016)

Anställda: 25 (2016)

Grundare: Jesper Kuouthoofd, David Eriksson, Jens Rudberg och David Möllerstedt.