Innovation

Koldioxid från atmosfären gör nytta i öltillverkning

Forskaren Aaron Thornton vid australiensiska Csiro ser infångad koldioxid som en möjlig komponent i framtidens öltillverkning. Foto: Csiro
I dagsläget kräver Airthena-processen ungefär 2kWh per kilo koldioxid. Foto: Csiro

Det finns ett sätt att göra något bra för klimatet som också kan vara till nytta för bryggerier, menar australiensiska forskningsinstitutet Csiro: infångning av koldioxid.

Publicerad

En metod för att minska mängden koldioxid i atmosfären är att fånga in den, och sedan låta industrin ta vara på den – som ett alternativ till att lagra koldioxiden i underjordiska bergrum.

Den här metoden har en grupp forskare vid bland annat den australiensiska forskningsinstitutet Csiro tagit fasta på. För samtidigt som vi vill minska mängden koldioxid i luften, är gasen något som allt från tomatodlare och förpackningstillverkare gärna vill ha – och öltillverkare.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här