Övriga nyheter

Jogga på cykeln

Eldriven paddelbräda. Trött på att paddla i motvind? Med en Sipaboard är det bara att slå på motorn. Elmotorn som driver propellern används också för att blåsa upp brädan. När den är fylld med luft monteras motorn ombord och kan sedan slås på och av med paddeln. Pris: 15 000 kronor.
Jogga på cykelBionic. Runner heter en hopfällbar cykel för joggare som vill träna hårdare utan att öka risken för skador. Företaget bakom cykeln, Run4, har stött sig på forskning inom biomekanik för att utveckla ett ”löpsteg” som ska likna en elitlöpares, men utan stötarna mot marken. Pris: 10 000 kronor.
Ställ dig på hjul. Självbalanserade elhjul har börjat dyka upp på cykelbanor och trottoarer. Hjulet styrs av kroppens rörelse. Luta dig framåt för att öka farten, bakåt för att bromsa och åt sidan för att svänga. Denna modell från amerikanska Solowheel väger 11 kilo, har en motor på 1,5 kW och går i upp till 16 km/h. Pris: 19 000 kronor.
Ro med många åror. Ta en roddtur i grupp med roddbåten Soutu-Palta 605. Båten har tre årtullar plus en för styrman vilket gör att fem personer kan ro samtidigt. Längden är drygt sex meter, bredden 1,5 meter och båten väger 180 kilo. Pris: 29 000 kronor.
Skejta till stranden. Att susa fram på en Onewheel ska påminna om att åka snowboard i lössnö enligt den amerikanska tillverkaren. Du tar dig fram både på och utanför asfalten med motorn på 500 W. Att ladda batteriet ska gå på 20 minuter. Brädan är självstabiliserande och går i drygt 20 knyck. Pris: 12 000 kronor.

MACKAPÄRER. Våren är här. Dags att vara mer utomhus. Marie Alpman tipsar om nya sätt att ta sig fram både med och utan motor.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här