Digitalisering

Ingen semester för vd med radaraffärer i Asien

Foto: Acconeer
Foto: Acconeer

Radarteknikföretaget Acconer tecknar ännu ett avtal med en japansk distributör. Det ökade intresset för de svenskutvecklade sensorerna gör det svårt för vd:n Lars Lindell att få sommarvila.

Publicerad

– Jag försöker ta hand om mejl och kundförfrågningar från Asien på förmiddagarna och vara lite ledig på eftermiddagarna, säger Lars Lindell när han berättar om nyheten att Acconeer tecknat ett distributionsavtal med japanska Restar Electronics Corporation.

Lundaföretaget Acconeer utvecklar strömsnåla radarmoduler för hemelektronik. Bolagets sensorer kan exempelvis byggas in i smarta klockor, mobiler, robotdammsugare och andra så kallade iot-tillämpningar.

Asien hetast

Störts intresse för Acconeers produkter finns onekligen i Asien. Det nya distributörsavtalet är det andra på kort tid och omfattar radarsensorn A1.

– Japan och Kina är våra två viktigaste marknader. Japanska företag vill ligga i teknisk framkant och är villiga att testa ny teknik och det gynnar oss, säger Lars Lindell.

Acconer grundades 2011 av Mikael Egard och Mats Ärlelid. Företaget har bland annat varit med på Ny Teknik lista över Sveriges 33 hetaste startups.