Populärteknik

Ikea och Sonos utvecklar dold högtalare tillsammans?

Tanken är att högtalaren, med kodnamnet ”Titan”, ska sitta gömd i den Ikea-konst du har på väggen. I samarbetet med Sonos ingår även en uppgraderad version av bordslampan Symfonisk.

Publicerad

Den svenska jätten vill vässa sitt ljud och tar hjälp av experterna inom trådlösa högtalare. Ikea har sedan tidigare en kombinerad bokhylla/högtalare samt en bordslampa med inbyggd wifi-högtalare som ingår i serien "Symfonisk". Bilder på Ikeas instagramkonto tillsammans med Sonos logga pekar mot att samarbetet ska leverera en uppgraderad version av bordslampan. Det rapporterar the Verge.

De har fått händerna på två inskickade handlingar hos Federal Communications Commission gällande frekvenser för den trådlösa kommunikationen. Och den andra produkten, med kodnamnet Titan, är enligt the Verge en högtalare som sitter inbyggd i ett konsttryck. Högtalartavlan förmodas vara ett nytt tillskott till Symfonisk-serien. Det spekuleras kring huruvida själva motivet kommer att vara utbytbart eller om köparen får hålla tillgodo med ett statiskt utseende.