Övriga nyheter

IBM: Här är trenderna vi satsar på nu

It-utrustning för 3d-skrivare och elektronik man bär på kroppen, som Google glass, är trender som IBM kollar extra på just nu. Foto: Jörgen Appelgren, AP
Andrea Martin gillar att bygga nätverk och därigenom få inflytande över teknikutvecklingen. Foto: Jörgen Appelgren
Andrea Martin på IBM gillar att bygga nätverk och därigenom få inflytande över teknikutvecklingen. Foto: Jörgen Appelgren

Kylskåp som beställer hem den billigaste och nyttigaste varan, eller till och med förhandlar om priset. Prylarnas internet utvecklas snabbare än någonsin och kommer att ge tjänster vi i dag inte kan föreställa oss. Det anser Andrea Martin, teknikspanare på heltid åt IBM.

Publicerad

IBM var tidigt på hugget med persondatorer. Trots det missade företaget trenden under 1980-talet där persondatorer sammankopplade i nät tog över uppgifter som stordatorer skött innan dess. ”Dumma” terminaler som jobbade mot en stordator var plötsligt ute, och inköparna andra än tidigare. IBM gjorde förluster i mångmiljardklassen.

Visa av läxan skapade företaget år 1989 IBM Academy of Technology. Uppdraget: att fånga upp nya tekniktrender, sprida dem vidare och verka för innovationer inom området.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här