Opinion

”I oktober anställer ÅF endast kvinnor”

Nyamko Sabuni, hållbarhetschef, Jonas Wiström vd och Emma Claesson, personal- och informationschef. Samtliga på teknikkonsultföretaget ÅF.
ÅF ser över och utvecklar sina rekryteringsprocesser. Målet är att en tredjedel av de anställda, även på ledningsnivå, ska vara kvinnor år 2020. Foto: Bezav Mahmod / SvD / TT

DEBATT. Under ”Ladies Month” i oktober anställer vi enbart kvinnor. Minst en tredjedel av våra anställda ska vara kvinnor, även på ledningsnivå, senast år 2020, skriver Nyamko Sabuni, Jonas Wiström och Emma Claesson på ÅF.

De jämställdhetspolitiska målen kan bara nås om näringslivet tar sin del av ansvaret. I ansvaret ligger att locka det underrepresenterade könet till sin bransch och arbeta för bättre representation på alla nivåer. ÅF tar sitt ansvar. Ibland mot strömmen.

Det övergripande målet för ett jämställt Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. För att nå dit så krävs det bland annat en jämn fördelning av makt och inflytande i näringslivet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här