Populärteknik

Hur blir vattenkokarens avstängning snabbare?

Vad orsakar påtårs-effekten? Foto: Jessica Gow / TT
Vad orsakar påtårs-effekten? Foto: Jessica Gow / TT

TEKNIKFRÅGAN. Varför stänger vattenkokaren av sig snabbare vid påtåren? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga.

Publicerad

Läsarfråga:

Genom åren har vi förbrukat ett antal vattenkokare och alla "lider" av följande konstighet: När vattnet börjar koka vid första uppvärmningen kan det dröja upp till 20 sekunder innan den stänger av. Om man då förbrukar en viss mängd vatten och senare vill värma till kokning igen stänger apparaten av nästan omedelbart vid kokpunkten. Varför?

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här