Populärteknik Hur blir det sot på utsidan? Varifrån kommer sotet på utsidan av gjutjärnspannan? Foto: Colourbox TEKNIKFRÅGAN. Hur uppstår det knaggliga sotet på stekpannans utsida? Den ärvda gjutjärnspannan förbryllar Ny Tekniks läsare. Charlotta von Schultz Publicerad 13 jan 2015 kl 07.46 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons Läsarfråga: Bland vårt arvegods finns gjutjärnsstekpannor som troget tjänat familjen i snart 100 år. Men hur och varför uppstår det knaggliga, fastbrända sotet på utsidan som återkommande måste knackas och skrapas bort? Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ populärteknik gjutjärnspanna nyheter teknikfrågan Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Mercedes bekräftar: Överger strategin att elbilar ska se futuristiska ut Slopat namn och skrotad design. Efter ett par års försök med särskiljande utseende och egen nomenklatur överger Mercedes nu sin elbilsdesign för att folk ”vant sig” vid elbilar.
EU slår mot Facebook och Instagram: ”Verktyg för att skydda EU-medborgare” Tiktok förra veckan. Facebook och Instagram i dag. EU-kommissionen fortsätter att använda sina nya muskler mot världens nätjättar.
Polestar har genomfört laddning av elbil på tio minuter Ett specialtillverkat batteripack med celler från israeliska Storedot laddades från 10 till 80 procent på tio minuter.