Premium

Huawei-toppen: ”Mate X kan förändra industrin”

Med Mate X har Huawei skapat världens dyraste mobil. Men Huawei-toppen Richard Yu är ändå övertygad om att det blir en storsäljare. ”Den kan förändra hela industrin”, säger han.

Publicerad

På måndagen öppnar den stora mobilmässan Mobile World Congress i ett soligt Barcelona. Men redan på söndagen tjuvstartade den stora mobilfesten när flera tillverkare höll presskonferenser. En av dessa tillverkare var Huawei, som kan ha lyckats med konststycket att stjäla showen – redan innan mässan officiellt hade öppnat. Huvudnumret på gårdagens presskonferens var Mate X, en 5g-kompatibel smartmobil med en vikbar skärm.

Strax efter presskonferensen mötte Richard Yu, chef för Huaweis konsumentverksamhet, journalister från hela världen – däribland Ny Tekniks utsände – på ett lyxigt hotell i centrala Barcelona. Med sig hade Richard Yu ett fungerande exemplar av den vikbara 5g-telefonen, vilket skapade stor uppmärksamhet hos tech-reportrarna – så till den grad att en pr-representant från Huawei gång på gång, allt mer frustrerad, fick be journalisterna att sluta fotografera och sätta sig ned.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här