Populärteknik

Hotellen i Stockholm världsbäst på wifi

I Stockholm erbjuder nästan 90 procent av hotellen gratis wifi för sina gäster. Foto: Alamy
I Stockholm erbjuder nästan 90 procent av hotellen gratis wifi för sina gäster. Foto: Alamy

Stockholm är den stad i världen där hotellen har bäst kvalitet på den internetuppkoppling som erbjuds gästerna.

Publicerad

Av 50 storstäder i USA, Europa och Asien som granskats av sajten Hotelwifitest hamnar Stockholm på första plats. Det som undersökts är hur stor andel av städernas hotell som erbjuder god wifi-kvalitet i gästrummen.

Definitionen på god kvalitet är en nedladdningshastighet på minst tre megabit/s vilket är den hastighet som Netflix rekommenderar för SD-video och en uppladdningshastighet på 500 kb/s  vilket krävs för samtal med hög ljudkvalitet via Skype.

I Stockholm erbjuder 88,9 procent av hotellen den kvaliteten medan Budapest som kommer på andra plats har 84,4 procent som motsvarande andel. Sämst på 50-listan är portugisiska Albufeira med 8,8 procent. Även en världsstad som Paris hamnar långt ner och kommer på plats 46 med 30,8 procent.

Hotelwifitest har även kollat hur stor andel av hotellen i en stad som erbjuder gratis wifi i rummen. Här hamnar Stockholm på andra plats med 89,5 procent efter Istanbul där 91,5 procent av hotellen inte tar betalt för den trådlösa internetuppkopplingen. Men i den turkiska staden har bara 42,9 procent av hotellen god wifi-kvalitet.

Den data som ligger till grund för undersökningen är hämtad från resesajten Tripadvisors hotellrecensioner.

Stockholmshotellen har bäst internetkvalitet

Andel hotell som har god kvalitet på trådlös uppkoppling och gratis wifi.

(Källa hotelwifitest.com)