Digitalisering

Höjd hittelön för stulna Nintendo

Nintendo-agenturen Bergsala höjer hittelönen dramatiskt i jakten på sina stulna DS.

Publicerad

Den som ger ett tips som kan leda till att konsolerna återfinns kan nu räkna med 100 000 kronor i belöning.

Natten mot lördagen tog sig, vad polisen tror vara, en organiserad liga sig in i Stena Lines Tysklandsterminal i Göteborg. De klippte sig genom staketet och gick direkt på de två trailers som Nintendo DS-konsolerna var lastad i för vidare distribution till nordiska återförsäljare. Ingenting annat rördes, därför misstänker man att det kan handla om ett insiderbrott.

Exakt hur stort bytet blev är inte klarlagt men det handlar om tusentals konsoler till ett värde av miljontals kronor.

Nyheten fick snabb spridning i media och spelforum. Bland annat eftersom Bergsala snabbt utlyste en hittelön på 10 000 kronor. Många forumkommentarer, bland annat på Ny Teknik, avhandlade det som direkt snålt med tanke på lastens värde och risken att anmäla en organiserad liga.

Och nu höjer alltså Bergsala hittelönen till 100 000 kronor. Tips kan lämnas till polisens 114 14-nummer eller direkt till Bergsala.

Mer stora Nintendo DS-nyheter rapporteras från Japan. Där har den nya varianten som kallas DSi släppts och sålt rekordartat bra. Den första leveransen om 200 000 exemplar såldes slut på bara fyra dagar. Nästa sändning om 100 000 exemplar går ut till butik om en vecka.

I väst lanseras dock inte Nintendo DSi förrän tidigast till våren.