Digitalisering

Här är våra regler för kommentarer

Här är reglerna för att kommentera artiklar på nyteknik.se Foto: Alamy
Här är reglerna för att kommentera artiklar på nyteknik.se Foto: Alamy

Kommentarerna på nyteknik.se ska hålla hög nivå och diskutera artikelns ämne. Inlägg med rasistiskt, sexistiskt eller annat kränkande innehåll är inte tillåtna. Vi förbehåller oss rätten att ta bort alla inlägg som inte följer svenska lagar och/eller våra regler.

Publicerad

Debattinlägg blir automatiskt tillgängliga för andra läsare så snart den som skrivit ett inlägg har publicerat det. Var och en ansvarar själv för innehållet i sitt inlägg. Alla kommentarer gås igenom av ett externt bolag anlitat av Ny Teknik, och Ny Teknik förbehåller sig rätten att avlägsna kommentarer som anses olämpliga.

Om du stöter på ett inlägg som bör avlägsnas från sajten kan du anmäla det. Då granskas inlägget på nytt. Vill du på annat sätt kontakta redaktionen gör du det enklast genom att mejla till redaktion@nyteknik.se eller ringa 08-796 66 00.

Ny Tekniks chefredaktör och ansvarig utgivare är Per Danielson.

Kommentarer som publiceras på nyteknik.se kan komma att citeras, i sin fulla längd eller i en kortare version, både i artiklar i pappersutgåvan av Ny Teknik och på nyteknik.se.

Inlägg som vi inte accepterar:

1. Hets mot folkgrupp. Diskussionen ska ske med respekt för alla människors lika värde, oavsett ras, religion, kön, nationalitet, politisk åskådning eller sexuell läggning. Inlägg som strider mot detta kommer att tas bort.

2. Personangrepp. Inlägg med nedsättande eller kränkande kommentarer om personer - oavsett vem - tillåts inte. Ha respekt för dem du diskuterar med och dem som skriver artiklarna du kommenterar.

3. Privatpersoner och yrkesroll. Vi tillåter inte diskussioner som behandlar personers privata förehavanden.

4. Avvikelser från ämnet. Inlägg ska vara relevanta för det sammanhang de publiceras i.

5. Länkar. Länkar i kommentarer ska vara relevanta för det sammanhang de publiceras i. Länkar till material som strider mot någon av de regler som gäller på Nyteknik.se, eller svensk lag, är ej tillåtna.

6. Reklam. Inlägg vars främsta mening är att marknadsföra produkter, tjänster, företag, organisationer eller gagna någon ekonomiskt tillåts inte.

7. Inlägg i annans namn. Det är inte tillåtet att publicera inlägg i annans namn. Om vi får en anmälan som vi bedömer som trovärdig gällande att någons namn har utnyttjats kommer inlägget raderas.

8. Uppmaning till brott. Uppmaningar till brottsliga handlingar tolereras inte.

9. Citat. Inläggen ska vara formulerade med egna ord. Kortare citat är tillåtna om källan anges. Längre inlägg som är kopierade ur böcker, tidningar eller liknande kan innebära brott mot upphovsrätten och är inte tillåtna.